Name: skov og vand.jpg.
Nye vandmålere i 2014

Alle forbrugere hos Them Vandværk skal have nye vandmålere.
Bestyrelsen for Them Vandværk har besluttet, at udskifte alle selvaflæsningsmålere med nye intelligente elektroniske målere med opstart i maj 2014.
De fleste kender situationen, hvor vandmåleren skal aflæses, og man står med hovedet inde i kosteskabet og forsøger at aflæse vandmåleren med lommelygten i hånden eller i målerbrønden hvor låget er frosset fast.
Det er snart fortid hos forbrugerne ved Them Vandværk. Vandværket udskifter alle vandmålere fra de nuværende selvaflæsningsmålere til vandmålere der kan fjernaflæses af vandværket.
Name: Multical-21-med-Them-logo-e1399368990893-300x293.jpg.
Them Vandværk har indgået en aftale om levering af 1.000 ”intelligente” vandmålere fra den danske målerproducent Kamstrup.
Måleren installeres i 2014 med opstart midt/sidst i maj. Udskiftningen forventes gennemført i løbet af 2014, således der ikke sendes aflæsningskort ud til nytår 2014.
Ifølge tidligere planer skulle der udskiftes et parti af de gamle målere i henholdsvis 2014, 2015 og 2016 og resten i 2017, men bestyrelsen har valgt at udskifte alle målere i år for at opnå den fulde fordel ved de nye målere på en gang, i stedet for at køre med to systemer i nogle år med de problemer, det ville medføre.
Udskiftningen vil spare Them Vandværk for udgiften til at sende selvaflæsningskort ud samt arbejdet med at indhente manglende aflæsninger.
Års aflæsningen af de elektroniske vandmålere foretages af Them Vandværk indenfor 5 hverdage efter den 1. januar, men afregningen sker efter hvad måler viste den 31. december kl. 24,00.
Aflæsningen sendes direkte til vandværkets bogføringssystem, som derved kan generede forbrugernes årsopgørelser.
Them Vandværks bestyrelse har høje forventninger til de nye målere og håber de vil blive godt modtaget af forbrugerne.
Vandmåleren kan spare forbrugeren for store tab ved vandskader. Måleren registrerer konstant forbrugsmønstret og vil notere et unormalt forbrug med infokoder som vises på displayet, således at man ved tilsyn vil kunne se, når der er tegn på en begyndende lækage. Disse info koder udlæses også, når Them Vandværk foretager en kontrol aflæsning nogle gange i løbet af året.
Vandværket har således også mulighed for at opdage eventuelle lækager meget tidligere end hidtil, og lokalisere en eventuel lækage til en bestemt ejendom.
Den nye vandmåler er meget brugervenlig med et stort digitalt display, hvor man kan aflæse vandforbruget helt ned til 1 liter, og derved give et bedre indblik i forbruget.
Forbrugeren kan tilkøbe et trådløst display, evt. placeret i køkkenet, hvis man har vanskelig adgang til selve måleren, eller hvis man ønsker at følge forbruget på mere tæt hold, så et unormalt forbrug kan ses, når det opstår uden at skulle kigge direkte på måleren.
Dette display vil forbrugeren kunne købe gennem vandværket, og prisen vil blive 1050 kr. + moms, i alt 1312,50 kr., som svarer til vandværkets indkøbspris.
Name: Extern-forbrugs-display-219x300.jpg.
Begrænset funktionalitet


Dette element kræver accept af cookiesViden om vand
Her finder du almen info om vand i Danmark:

Kontakt os

Them Vandværk A.m.b.a
Rustrupvej 30 , 8600 Silkeborg
Telefon nr. 88 44 98 41
Email: post@themvand.dk
CVR nr. 33928017
Created by Dvn.dk - Powered by Svift.net